Ytre Enebakk Skolemusikkorps
 • Hjem    • Om oss    • Informasjon    • Styre og komiteer    • Dirigenter og Instruktører    • Arrangementer    • Fra arkivet     • Gjestebok  

 

 

   Fra arkivet
           

Snarveier:
Antall besøk på siden: 397 010

 

 


Jubileumskonsert Mars 2008 50 år

Innlegg fra Enebakk Avis:

KIRKEBYGDA: Med en to timer lang familiekonsert feiret Ytre Enebakk skolemusikkorps sine femti år med stil lørdag 8. mars. For nøyaktig på dagen femti år etter at korpset ble etablert, kunne de mange fremmøtte i Herredstyresalen
glede seg over at det er liv og røre i skolemusikken i Ytre.
Og at dette var en festdag var tydelig. Mange var bunadkledde, og både store og små var i godt humør.

Fin konsert
På morsomt, men noe haltende rim, kunngjorde konferansier for dagen, Tore Andresen, korpsets historie:
«Helt siden 1958 har det vært dugnader, og mange ildsjeler har preget koret og alle har stått på. Først var uniformene brune, nå er de røde og grå.»

Den nesten to timer lange konserten bar preg av at det var et stolt korps som hadde gledet seg til denne spesielle anledningen,som sto for musikken.

Variert program
Hovedkorpset, med dirigent Camilla Stangjordet Bjerkelund, åpnet showet og de spilte blant annet «The Simpsons», og med «The Phantom of the Opera» svingte det fantastisk bra.
Deretter spilte Juniorkorpset blant annet «Kjerringa med Staven» og «Cool Cat». Det var mye variert musikk på programmet og dirigent for juniorene og veteran i korpset, Johan Østby, forklarte at å spille i korps er litt som å synge i kor, for først må alle finne stemmene sine.

Da aspirantkorpset entret scenen med sin dirigent, Gabrielle
Hoff, fikk publikum et innblikk i hvordan det å spille instrument kan introduseres for barn ved å leke med lyder. «Sola og vinden»var en fin fremføring over hvem som var sterkest, vindens kraftige blåst eller solens fine toner.

Skjer mye
Nathalie Hast og Nora Hoff fremførte «Be our Guest» og Camilla Stuveseth fremførte «Lys vårmorgen» i to solistnumre.
I hele år skal korpset feire sine femti år, og et av høydepunktene er en Bulgariatur senere i år.
– Bulgariaturen blir spennende,tror Sondre Hoff (14) på saksofon og Ingvar Pettersson (14) på altsax.
– Det skjer ganske mye mer nå i jubileumsåret enn ellers. Jubileumsår er litt bedre enn andre år, mente de.

Trivelig og sosialt
Etter konserten var det mange som skulle takkes. Leder i Ytre Enebakk skolemusikkorps, Beate Trondsen takket alle, dirigenter og frivillige, for frivillig og gratis innsats gjennom mange år.

På vegne av Enebakk Lions overrakte Per Eivind Grosvold en pengegave til korpset. Flere hadde også vakre ord med på veien til både korpsmedlemmer og korpsforeldre:
– Det kan være mye i perioder, med stevner og konserter, og med øving og terping, kakelotterier og oppmøter, men man har igjen for det senere.

Etter konserten var det festmiddag for den feststemte gjengen;korpsmedlemmer og spesielt inviterte.

   
 

 

 

www.yeskorps.no - yeskorps@gmail.com - www.facebook.com/yeskorps