Ytre Enebakk Skolemusikkorps
 • Hjem    • Om oss    • Informasjon    • Styre og komiteer    • Dirigenter og Instruktører    • Arrangementer    • Fra arkivet     • Gjestebok  

 

 

   Om oss
           

Snarveier:
Antall besøk på siden: 397 021

 

 


Historikk

Kort om vår oppstart:

Tanken om å stifte et musikkorps her i Ytre allerede ble realisert omkring 1955. Det er antydet at noe som sannsynligvis er forløperen til korpset hadde sin første opptreden med noen få spillende på Drivplassen i april 1955 i bitende kulde og snøvær.

Skriftlige kilder opplyser at korpset ble stiftet på initiativ fra skolestyrer Sigvart Tallaksen, som i februar 1958 holdt et møte i foreldrerådet ved Ytre Enebakk skole for å drøfte mulighetene for å starte eget korps ved skolen. En av lærerne (sannsynligvis skolestyrer Peder Bergsvik) var så raus at han forærte 500 kroner. Det ble igangsatt innsamlingsaksjon både blant bemidlede og vanlige folk og allerede etter kort tid var det samlet inn 12.000 kroner. Det står også skrevet at trelasthandler Alfred Svendsen var en av de store bidragsyterne økonomisk.

Allerede i mars samme år ble det kjøpt inn 22 instrumenter og lærer Ingvar Steinnes ved skolen påtok seg dirigentjobben. Dermed var Ytre Enebakk skolemusikkorps et faktum.

Skolestyrer Sigvart Tallaksen ble korpsets første formann. 17. mai 1959 kunne Ytre Enebakk skole for første gang stille med egen musikk til barnetoget. Noen uniform var det ikke penger til, men ivrige foreldre hadde anskaffet uniformsluer med egne midler i anledning den store dagen. Etter noe tid fikk også korpset sin egen fane. Den er malt av Magnus Bratfos og motivet er hentet fra en av de små øyene ute i Vågvann.

Det lå i tiden at dette var et rent guttekorps i starten. De heldige guttene ble plukket ut av lærer og dirigent i samråd. Korpset startet ut med en brassbesetning, dvs. uten treblåsere. Disse kom på plass etter hvert og selvfølgelig kom det også jenter inn i korpset. Ikke noe korps som har bursdag på det som senere har blitt til den internasjonale kvinnedagen kan være uten jenter!

Musikkorps er spilleglede og fellesskap. Det er musikkopplevelser, kunnskap og mestring, gode venner og en hobby som du kan ha hele livet. Hva er vel 17. mai uten klangen av musikkorps i gater og på torg? Vi ønsker å være og håper at vi greier å være, en meningsfull og sosial læringsarena for barn og ungdom.

Vi voksne koser oss også veldig, selv om vi stresser og maser innimellom. De fleste av oss har en fortid fra skolemusikkorps som vi bærer med oss og som gjør at vi ønsker å gi våre og andres barn en tilsvarende fantastisk hobby.

   
 

 

 

www.yeskorps.no - yeskorps@gmail.com - www.facebook.com/yeskorps